Worle Surgery
Weston-super-Mare

ADG Architecture Design Graphics Plymouth Exeter Devon Cornwall South West

Worle Surgery, Weston-super-Mare

ADG was initially involved in the development of a temporary surgery on this site during the initial project stages. We then carried out a full site appraisal for a permanent Medical Centre including any potential phasing options, site constraints and opportunities, building orientation, massing and access.

ADG Architecture Design Graphics Plymouth Exeter Devon Cornwall South West
ADG Architecture Design Graphics Plymouth Exeter Devon Cornwall South West
ADG Architecture Design Graphics Plymouth Exeter Devon Cornwall South West
ADG Architecture Design Graphics Plymouth Exeter Devon Cornwall South West

Throughout the design process we liaised with the client GPI Group and were fully involved in consultation with the Primary Care Trust. This helped to inform and agree building zoning, room and use adjacencies and the floorplan layouts, together with the proposed building massing and appearance.

The key driver for the design concept was the need to accommodate a GP practice to serve 6,000 patients. The project includes four GP consulting rooms supported by nurse and health care assistant treatment rooms as well as administration and office accommodation. Services such as podiatry, musculoskeletal and physiotherapy may also be offered from this new building.

Worle Surgery and GP Services by ADG Architects Design Graphics offering architectural design and development in Plymouth, Exeter, Devon and Cornwall
ADG Architecture Design Graphics Plymouth Exeter Devon Cornwall South West

The building has been designed to incorporate a pharmacy as an added element at the front of the building. This is a stand-alone option, along with the additional first floor accommodation, which could provide a future expansion option for the practice.

The building, in its extended phase including the pharmacy, was designed as a cluster of three forms. The entrance/reception ‘core’ rises slightly higher than the southern treatment wing and western pharmacy wing to express this cluster arrangement. The palette of materials and feature colours reflect the brick and stone colours within the existing residential development adjacent to the site.

Talk to us /

Interested in working with ADG? Feel free to get in touch to discuss your next project, whether that’s creating a new place, space or graphics’ project, we’re happy to have a chat.

Start your project today →