Top
wolseley-road-1
wolseley-road-2
wolseley-road-3
wolseley-road-4
wolseley-road-5
wolseley-road-6
wolseley-road-7
wolseley-road-8
wolseley-road-9

Wolseley Road

Plymouth

This project involved the extensive renovation and extension of a detached bungalow in Plymouth, with the addition of a detached, self-contained annex, for a Private Client.

Our Clients’ brief was to renovate their home to better meet their requirements moving into retirement. This included a total renovation and extension of the existing property, adding external wall insulation to the whole house, and reorganising the internal layout. Two rear extensions were added to provide a utility room, extended family bathroom, master bedroom ensuite and walk-in wardrobe. A separate, detached annex was added into the rear garden and will initially be used as an artist’s studio. It has been designed so that it can be easily converted at a later date to be used as an annexe if required. The annex includes a small bedroom / studio, shower wet room, and large open plan kitchen /dining / living space (currently used as a large studio) opening up onto the new garden terrace.

Part of our brief also involved the creation of an improved connection with the rear garden. New paved areas have been laid outside bifold doors to both the house and the annexe, and are connected via a combination of steps and ramped paths, with built-in planters throughout.

Our design drawings and specification, combined with a close attention to detail from our Client, and fantastic working relationship with the main contractor, has resulted in the creation of a wonderful family home, that can be used by the clients and their family.

“We are very happy to recommend ADG on the basis of our experience of their work remodelling our existing home and adding a new studio annexe. From the initial design stage to the successful completion of the project, ADG provided an imaginative, responsive and thoroughly professional service, guiding us through a complex series of choices to deliver a transformational change with which we are delighted.”

 

 

 

 

 

Client:

Private

Sector::

Bespoke Residential